Workshops Improvisatietheater

Improvisatietheater is theater maken zonder gebruik van vastgestelde teksten. De spelers verzinnen dus de personages en de dialogen ter plaatse. Ze stappen dus de scène op met een beperkt aantal elementen (vaak suggesties uit het publiek) zoals de locatie waar de scène zich afspeelt, of het soort personage dat ze spelen, en improviseren de rest op het moment zelf.

Voorbeelden van improvisatietheater op televisie kan je vinden bij “de Lama’s”, “De Vloer Op” en “In goed gezelschap”. “Whose line is it anyway” is erg bekend in de USA en UK.

Een workshop improvisatietheater is een leuke activiteit voor bijvoorbeeld bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeestjes of kinderfeestjes (vanaf 9 jaar).

In 2 uur leer ik jullie een paar beginprincipes en speel je bijvoorbeeld al een Cluedo-spel.

Wat heb ik nodig voor een workshop?
* Minimaal 8 en maximaal 16 enthousiaste deelnemers
* Een ruime locatie waar een workshop of feestje plaats kan vinden
* Een locatie in het midden van het land

Het is een workshop waar jij, je vrienden, familie of collega’s veel plezier aan kunnen beleven.

De kosten vallen erg mee, als je zelf al een ruimte hebt geregeld. Afhankelijk van de activiteit en groepsgrootte, moet je rekenen op 60 euro (exclusief reiskosten) voor een workshop van 2 uur.

In overleg is het ook mogelijk een fotoreportage te laten maken van uw workshop belevenis.

Daarnaast geef ik ook workshops voor scholen. Op basisscholen vaak als voorbereiding op de groep 8 musical, maar ook als activiteit tijdens een schoolkamp. Op middelbare scholen wordt zo’n workshop vaak gegeven in het kader van Culturele en Kunstzinnige Vorming.
Op de (voormalige) basisschool van mijn zoon, regisseer ik ook al een aantal jaar de groep 8 musical.