Introductieworkshop Method Acting

Method acting is een manier of techniek van acteren waarbij de acteur zich zo volkomen mogelijk probeert in te leven in de persoon die hij of zij gestalte moet geven. De acteur maakt gebruik van zijn eigen emoties en ervaringen teneinde de uitvoering zo levensecht mogelijk te laten zijn. Er bestaat geen goede Nederlandse vertaling van het begrip.

De basis van method acting werd aan het begin van de 20e eeuw in Rusland gelegd door Konstantin Stanislavski, werkzaam bij het Moscow Art Theatre. In de jaren veertig deed de methode zijn intrede in de Verenigde Staten. De Amerikaanse regisseur Lee Strasberg was de grote promotor van method acting en wordt wereldwijd als de grondlegger ervan gezien, hoewel hij zijn idee├źn aan Stanislavski ontleende. Een groot aantal Amerikaanse acteurs studeerden bij Strasberg, waaronder: Marlon Brando, Paul Newman, Al Pacino en James Dean.
(Bron: Wikipedia)

Deze workshop is op het moment nog niet mogelijk, omdat ik nog op zoek ben naar een vaste oefenruimte. Maar heb je interesse, dan kan je zeker een berichtje sturen.