April 2023

Voor de tweede keer mocht ik levende paspop zijn voor de winkel Laguna Flora in Rhenen. Dit keer op de Oranjemarkt tijdens Koningsdag 2023 in Rhenen. Diverse mensen laten schrikken, maar ook vooral laten lachen. Wat was dit heerlijk om te doen.

Videoreportage

De kleding die ik droeg, komt ook uit de winkel Laguna Flora. Kleding voor normale maten, maar óók voor dames met lengte.

https://lagunaflorarhenen.nl/

https://www.instagram.com/lagunaflorarhenen/

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Mei 2022

In 2022 heb ik diverse acteer/figuratie klusjes gedaan.  Maar het hoogtepunt was toch wel een figuratie voor een film “Beautiful Imperfection”. Dit speelt zich af in de 19de eeuw. Dus we kregen mooie kostuums aan uit deze tijd. De opnames waren in Antwerpen in een theater dat ook uit deze tijd stamt. Alles met elkaar was het een heel gaaf plaatje. Heb er ook een leuke dag gehad.

Of ik in beeld zal zijn, geen idee. Maar het was zo erg leuk om hier een onderdeel van te zijn. Ergens in 2023 komt deze film uit.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Mei 2022; Spel regie Informatieve film voor AZC locaties

In mei 2022 mocht ik de spelregie verzorgen voor een informatieve film, die getoond zou gaan worden bij verschillende AZC locaties.

De titel van deze film is : Een uitje naar de supermarkt.

De reden dat ze deze film wilden maken was, dat er problemen werden ondervonden in supermarkten wanneer bewoners van het AZC boodschappen gingen doen. Zij waren niet goed bekend met onze gebruiken en dat gaf grote problemen. Dus vanuit de supermarkten was er dan ook de wens hier wat aan te gaan doen.

Ik werd benaderd door Mugmedia uit Wageningen of ik het leuk vond om hier mijn medewerking aan te verlenen. En ik zei daar enthousiast ja op.

De acteurs waren mensen die zelf in het AZC hadden gezeten of ermee te maken hebben gehad. Ze hadden echter nog nooit geacteerd. Op mijn eigen wijze heb ik met wat oefeningen kennis gemaakt met hen. En het bleek al gauw dat het natuurtalentjes waren. Op de dag zelf namen ze alle aanwijzingen ook makkelijk aan en daardoor verliepen de opnames ook voorspoedig.

Het eindresultaat, daar zijn wij allemaal dan ook wel trots op!

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

December 2021; Scrooge Live

Eindelijk weer wat kleine acteerklusjes mogen doen. Hoe klein ook, het was een feest om weer op een set te mogen staan en weer te praten met gelijkgestemden. Het hoogtepunt was wel Scrooge Live. Voor de tweede keer werd voor de kerstdagen dit schouwspel opgevoerd. Dit jaar in Leeuwarden. Bekende Nederlanders vertellen het bekende Scroogeverhaal welke zich in de Dickenstijd afspeelt, maar waar de teksten betrekking hebben op deze tijd. Alle deelnemers kregen Dickenskleding aan en mochten 2 dagen lang de figuranten zijn in dit verhaal. Eerst met de repetities en generale en uiteindelijk met de Live Show. Ik had mijn man Hans meegenomen en ook hij kreeg een mooie outfit aan. Zo natuurlijk mogelijk moesten wij over de set flaneren over een Dickens Markt. Omdat het live was, stonden er veel camera’s op de set. De kunst was om deze compleet te negeren en dat was in het donker best lastig. Ook moest je ervoor waken niks fout te doen, want alles werd live gefilmd. En….het ging goed en we zette met z’n allen een geweldige editie neer!! Een ervaring om nooit meer te vergeten.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Oktober 2021

Improvisatie workshop gegeven aan WUR mederwerkers. Voor velen erg spannend, want acteren is toch niet voor iedereen even leuk. Maar het laagdrempelige waar ik mee kwam, viel iedereen enorm mee. De opwarm oefeningen hielpen hen enorm en uiteindelijk zette ze allemaal iets moois neer en hebben we ook veel en hartelijk gelachen met elkaar.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Juni 2021

Het was eindelijk weer zover. Ik mocht weer invallen op een basisschool. Met groep 7 en 8 ben ik de hele dag bezig geweest met improvisatietheater. Met de Covid regels was het best lastig. Afstand houden, ramen open, handen wassen, we zijn er aardig aan gewend geraakt, maar op een school en zeker eentje waar je het niet gewend bent en ook de kinderen niet kent is het een uitdaging. Ik merkte ook wel aan de kinderen dat deze periode verwarrend voor ze is. Het gebeurde inmiddels zo vaak dat er wéér een invaller kwam dat ze dat ook wel lieten merken. Maar ik ben mijn best blijven doen om de dag voor hen zo leuk mogelijk te maken. Dit hadden zij zeker verdiend.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Februari, Juni, Juli 2020

In februari een Invaldag met improvisatie theaterles verzorgd op een basisschool. Helaas kwam de Corona lockdown periode, waardoor het lesgeven stil kwam te staan. Maar tot mijn vreugde kwamen in juni, doordat de scholen weer begonnen waren, ook de aanvragen weer binnen en mocht ik eind juni weer naar een basisschool om in te vallen.
In juli kwam er geheel onverwacht een verzoek binnen of ik een video opname wilde maken van de eindmusical van een school, waar ik zelf 8 jaar lang de musicalregie deed. Dit omdat er vanwege corona, niet veel mensen mochten kijken naar dit eindspektakel. Heel leuk om dit voor hen te mogen doen. Samen met mijn man hebben we er iets moois van proberen te maken, zodat familie en bekenden van de kinderen het toch allemaal kunnen aanschouwen.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

December 2019

Het is al lang geleden dat ik hier iets postte. In 2016 stopten namelijk een aantal werkzaamheden. Maar in 2019 zijn deze weer opgestart. Een aantal acteerklusjes kwamen er voorbij, maar ook de mogelijk tot lesgeven in improvisatietheater. Dit laatste doe ik voor een organisatie die invaldagen regelt voor basisscholen. Superleuk om weer aan de slag te kunnen en kinderen te laten genieten door verschillende oefeningen te doen die hun creatieve kinderbrein laat groeien!
In 2017, 2018 en 2019 heb ik musicalvereniging Sempre Sereno weer mogen bijstaan als Stagehand, bij de Musicals Drie Musketiers, Shrek en Side Show. Ook mocht ik zelf stralen In de Musical Hé Hé, ik ben André. Een musical die het leven van André van Duin doorloopt, met bekende en minder bekende sketches. Voor tv heb ik meegewerkt aan een wetenschappelijk programma “Wie denk je wel die je bent”, waar ik als mol deelnemers moest laten ervaren hoe ze zouden reageren op groepsdruk. Ook heb ik in een nog uit te komen serie “Vliegende Hollanders” gefigureerd. Dit doe ik niet vaak meer, maar omdat het in tweede Wereldoorlogstijl was, heb ik hier graag aan meegewerkt.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Juli 2016

Een maand waarin veel theater wordt afgesloten. Na een bruisend seizoen bij Theatersport vereniging Liever Veul Bloemen, hebben wij het seizoen met een heerlijke BBQ en een gezamenlijke voorstelling afgesloten.

Ook was het voor groep 8 van de Montessorischool uit Rhenen zover. Hun eindmusical! Dit jaar Minoes. Een hele uitdaging voor mij om deze aan te passen naar deze tijd. Maar het is gelukt. Met wat nummers, door modernere liedjes te vervangen en scènes bij te schrijven, is het een mooi geheel geworden. De kinderen hebben met veel plezier geoefend. Ook zij waren uiteindelijk verbaasd dat ze de opvoering zo goed hebben gedaan. Nu zagen ze dat al dat oefenen niet voor niks is geweest. Ze hebben dinsdag 5 juli staan stralen op dat podium. Mede dankzij de mensen van het licht en geluid, decorbouwers, kleding, makeup en verdere ondersteuning is de musical een waar feestje geworden! Mijn 8ste keer musical regie, was wederom zeer geslaagd!

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Mei 2016

Eind deze maand was ik een heel klein onderdeel in de musical “De Parade”, van Musical vereniging Sempre Sereno uit Wageningen. Ik heb de hele voorstellingsweek meegemaakt en wat was dat een feest. Heerlijke mensen, geweldig spel, echt een musical van topformaat. Een hele ervaring.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen